AyarlarHata - Arıza - Çözüm

ANYTONE AT-D878UV Çince Hata Mesajı ve Çözümü

Merhaba Sevgili Radyo Amatörleri

Geçtiğimiz günlerde Anytone 878 cihazım açık durumda iken hafıza kanallarında karışıklık ve eksiklik gösterdi. Cihazı açıp kapatırsam düzelebileceğini düşünerek cihazı kapattım ve açtım fakat bu noktada cihaz aşağıdaki ekranda kalarak açılmıyordu. Bir kaç kez açıp kapatmayı tekrarlamama rağmen maalesef sonuç aynıydı.

Tuşları kullanmayı izin veriyor 8 hane girince sıfırlanıyordu. Şifre istediğini düşünerek olası fabrikasyon şifreleri denedim. Başarılı olmadı…

Google Translate yardımı ile yazıyı çevirdiğimde Açılış Şifresi istediği netleşti fakat cihaza ne ben şifre vermiştim nede fabrikasyon olabilecek şifreler tutmuyordu.

Cihaz öncesinden bir kaç kere de hafızadaki kanalları ve hatta kişi listesini de kendi kendine silmişti. Aklıma son zamanlarda güncelleme yaptığım geldi ve şöyle düşündüğümde güncellemenin arkasından cihazı resetlemediğim ve problemlerin bu yüzden olabileceğini geldi. Bu sırada sevgili dostum TA2KW Kadir’in sosyal medyada bu cihazları güncelleme ardından mutlaka reset atmalısınız diye uyarısını da okuduğumu da hatırladım tabiki 🙂
Anytone 878 e nasıl reset atılır makalesine buradan erişebilirsiniz.

İlk fırsatta cihazı hemen PC ye bağladım ve son güncellemeyi tekrar attım. Bu kez daha önceki hatayı yapmadan cihazı Fabrika ayarlarına resetledim ve kütüğümü tekrar attım. Çok şükür cihazım kurtuldu 🙂

Bu son güncellemeden sonra cihaz bir daha ne kanalları sildi ne kullanıcıları sildi ne de hata verdi.

Kullandığınız cihazlarda yaşadığınız ve çözdüğünüz problemleri bize resimli şekilde gönderirseniz burada yayımlarız ve diğer amatör dostlarımızın faydalanmasını sağlayabiliriz.

Sağlıcakla kalın 73

TA3NHI

İbrahim ÜRÜKER 1975 Bursa doğumluyum. Amatör telsizcilik ile tanışmam 1993 yılında, TA3CGF çağrı işareti ile başladı. Yönetmelik değişiklikleri ve ikamet durumları doğrultusunda çağrı işaretim sırasıyla TB2NHI ve son olarak TA3NHI olarak güncellenmiştir. Elektroniğe ve özellikle haberleşme teknolojilerine duyduğum ilgi, amatör telsizciliğe olan bağlılığımı yıllar içinde daha da güçlendirmiştir. Mesleğim olan yazılım geliştiriciliğini, amatör telsiz camiasına katkı sağlayacak projeler üretmek amacıyla değerlendirmeye çalışıyorum. Bu doğrultuda çeşitli yazılım ve teknik çalışmalar üzerinde yer aldım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Merhaba
    Bana Çin’den bu cihaz geldi, herşey 10 numara fakat menü çince, menü dilinde de ingilizce yok. ingilizce için pc ye bağlanıp programın menülerine müdahale de edemiyorum çünkü bilgisayara bağladığımda com portunu görebiliyorum, güncelleme atabiliyorum fakat gelin görün ki yaptığım hiçbir değişikliği cihaza gönderemiyorum, Connection Problem çıkıyor, windows 10 kullanıyorum, ne yapacağım bilmiyorum, win7 yüklemem mi gerekiyor acaba?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu